Zadnje teme

Vlada pada

Ići dole

Vlada pada

Počalji od Pametnik taj 11th Februar 2011, 11:59 am

Владајућа коалиција је уздрмана и у њој има свађа на сваком кораку. Сада је прави тренутак да Тадић у игру убаци своје праве и најспособније људе, поручује Динкић. Динкић је рекао да "покушава да разговара" са председником Србије Борисом Тадићем и да му је указао да не треба сликати ствари бело, ако су црне.

Млађан Динкић је рекао да премијер Мирко Цветковић ништа не одлучује.

"Он је премијер који треба да одлучује, а ништа не одлучује. Одлучује председник, ко би други одлучивао. То сви знамо и шта има да се, што би народски рекли, фолирамо око тога", рекао је Динкић.

Он је, говорећи о реконструкцији Владе и промени укупне атмосфере, пошто је "влада изгубила ауторитет", рекао да је сада прави тренутак да Тадић у игру убаци своје праве и најспособније људе.

Министар економије каже да председник Тадић зна да донесе праве одлуке и да мисли да ће их и сада донети.

Потпредседник Владе и министар економије наглашава да неке његове колеге из Владе не знају да реше проблеме штрајкова у Србији, али да више не жели да им говори како то да ураде.

"Кад сам причао како да реше неке ствари које нису у мојој надлежности нападали су ме у јавности да се мешам у туђи посао. Моји партнери, уместо да ставе најбоље људе у прве редове, стављају полтроне, стављају неспособне људе и зато идемо споро. Онда ви морате да радите туђи посао, а онда су љубоморни", рекао је Динкић.

"Када сам причао без јавности, није имало ефекта и зато сада о проблемима говорим јавно", каже он и напомиње да не потцењује незадовољство народа, али да мисли да је права опозиција слаба.

Млађан Динкић је казао и да је министар пољопривреде Саша Драгин требало да буде смењен већ код прве несташице каква је била несташица млека.

Динкић наглашава да жели бољи резултат владајуће коалиције и да то жели да постигне са Демократском странком.


Dinkiću sve je teka ko što si rekl, ama znamo i s koga si u savez sve ulazil i kve muvačine si prajil, a znamo da čim s nešto pretiš imaš i patron u puškutu.

Ja mislim da bi ni mnogo bolje bilo i bez tebe i bez Tadića i bez Tomu i sviti tija u Skupštinutu i Vladutu. Znam i da tekvaja Srbija s tekvuja vlas i opoziciju nema šanse da bude normalna država.
avatar
Pametnik
član
član

Broj poruka : 95
Points : 115
Datum upisa : 08.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ma pada li Vlada

Počalji od Pametnik taj 14th Februar 2011, 5:14 pm

Председник Владе Србије Мирко Цветковић покренуо је поступак разрешења потпредседника Владе Млађана Динкића и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића.

Министар мора да буде одговоран за све што изговори, а Влада мора бити сложна, изјавио је премуијер на ванредној прес конференцији образлажући одлуку.

Цветковић рекао да је јутрос о томе известио председника, а да су Динкић и Илић о одлуци обавештени пред почетак конференције за новинаре.

„Обавестио сам јутрос председника Бориса Тадића да Влада није у могућности да функционише и да треба да се замене они који руше њено јединство”, рекао је Цветковић.

Он је најавио да ће одлука у најкраћем року бити достављена Скупштини Србије на разматрање.

Премијер је истакао да Влада Србије мора бити јединствена како би се реализовале промене.

Цветковић је нагласио да је одлука персонална, да није усмерена против Г17 плус, односно да се не односи на остале министре, те да не очекује пад владе.

Разговори о реконструкцији Владе и о новом потпредседнику и министру еккономије биће обављени у наредне две седмице.
avatar
Pametnik
član
član

Broj poruka : 95
Points : 115
Datum upisa : 08.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Po blaga vlas - nego čas

Počalji od Pametnik taj 14th Februar 2011, 6:36 pm

Премијер Мирко Цветковић покренуо поступак за разрешење Млађана Динкића и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића. Г17 плус одлучио да "подржи јединство и стабилност Владе Србије" и најављује да ће предложити Динкићевог наследника. Верица Калановић подноси оставку на место министра за НИП, остали министри из те странке остају у Влади.

Млађан Динкић, са друге стране, каже да прихвата одлуку премијера Цветковића и да ће Председништво Г17 плус на следећем састанку одлучити ко ће га заменити на месту министра економије. Место потпредседника Владе Г17 плус препушта коалиционим партнерима.

После седнице Председништва странке, одлуку да поднесе оставку саопштила је и министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић. Остали министри из Г17 плус остају у Влади.

Иако је, како каже, за смену сазнао из медија, Динкић наводи да у Демократској странци и даље види партнера.


E tova se oka princip. Svaka cas!
avatar
Pametnik
član
član

Broj poruka : 95
Points : 115
Datum upisa : 08.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Vlada pada

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu