Zadnje teme
» Kvalitet obrazovanja
Juče u 10:19 pm od perakontras

» Zašto smo dozvolili SNS-u da nas ...
21st Juni 2017, 9:56 am od Lord

» Direktor u Komunalac
18th Juni 2017, 3:33 pm od komunalac

» Čistenje na staroto groblje u Željušu
6th Maj 2017, 9:22 pm od Ancika

» SAJT OPŠTINE DIMITROVGRAD
27th April 2017, 8:53 am od Ilijev

» Šta radi Nacionalni savet Bugara u Srbiji
15th April 2017, 4:31 pm od lukavica

» PROTESTI SIROM SRBIJE
13th April 2017, 3:53 pm od valli

» IZBOR ZA NAJSMESNIJI VIDEO TV CARIBROD
6th April 2017, 9:31 pm od abrakadabra

» GODIŠNJICA
24th Mart 2017, 1:31 pm od Ilijev


Rasulo je počelo

Strana 7 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od abrakadabra taj 14th Juli 2014, 10:47 pm

A sa da kazem nesto i na Nadezdu,

ne diraj Acka jer neje ubavo teka da rabotis. Mi koji pratimo RTVC se secamo ko SADA ISTAKNUTI CLANOVI Srpske napredne stranke idose na parastos na Djindjica, a nekoji od nji i setase po Beograd. I kvo ce pravimo s tova? Sto tuja godinu ne idose na parastos (tija iz SNS)? A ka se rascepise imase dve 'liturdjije' u crkvutu: jedna na iskreni sledbenici na Djindjica a drugata na pravi sledbenici na Djindjica. I kome covek sa da veruje? I koj ni garantuje ko ce dune vet'rat jutre?

abrakadabra
taze član
taze član

Broj poruka : 46
Datum upisa : 09.03.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od pera taj 14th Juli 2014, 11:46 pm

Čakec ništa loše nes*m mislil.

pera
taze član
taze član

Broj poruka : 46
Points : 46
Datum upisa : 20.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Gost taj 15th Juli 2014, 6:38 am

Abrakadabra kao i sve rabote u Caribot,delimično si u pravu!
Pravi i istinski sledbenici Zorana Đinđića se vidiše koji su i njima svaka čast.
A za dotičnog "gospodina" Aciku,kojega pokušavaš da zaštitiš kao i ostalu vrhušku DS-a Caribot,koja se je prsnula po razne novoformirane partije i koalicije,da bi sačuvala mukom stečene fotelje i kupljene diplome raznih fakulteta i univerziteta što domaćih što stranih( od Donji Milojkovac pa do Gornju Orhovicu) , sve kvo mu je padlo od nebeto, padlo mu je u vreme vladavine DS-a. Zahvaljukući njemu i  i njegovim nalogodavcima Caribot tone u ambis istorije iz kojeg nema povratka.Višegodišnja diktatura tadašnjeg lidera(na lokalu i republičkog poslanika) a uz pomoć svemoćnog i sveznajućeg  sultana  Čape,katanac nam ne gine.
I kao što sam već jednom rekla ovo je grad luzera i propalih političara!
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od čakec taj 15th Juli 2014, 1:49 pm

Skeletonu, fala ti za mišljenje za moju nagradu. Za tekvuja publiku smo ja i mnogo druđi koleđe igrali sas zadovoljstvo. Samo da te ispravim, imenjakat neje uz vlastu, on je uvek protiv bilo koju vlast, tekv je znam ga odi dete, zajedno smo od peto odelenie osnovne. Zatova i odbi nagradutu, nema tuka nikikv moral i nemoral, jer ispada da sam ja nemoralan. 
 Za tebe Abrakadabra  pročite mi koga sam od vlastu pljuval u svite moji komentari, nesu mnogo jer sam se registroval 10.07. pa sam bil van Caribroda teka da sam prvu poruku napisal u nedelju. Tija što su mi dali nagradutu sam samo nabrojil, a navodim ponovo da me je kolektiv gžna pozorišteto ptedložil). Najviše sam kritikuval, ne pljuval, domcite i "projektantite". Karijeru sam napisal pod navodnici zatova što mi tova neje profesija, ko recimo novinar ili penzioner ko što sam ja ili možda ti. U ovakvo stanje u domat i tretiranje na pozorišteto od strane na opštinsko rukovodstvo, neje rano za otkazuvanje. Znam da znaješ tova, jer si u toku. Za medat i fiokutu za sebe, imenjakatoga i još nekolko "gllumca" (ponovo navodnici- objasnil sam što) sam siguran da nesu brcali, a za domcite i par koleđe znam siguran i to samo po proekti iz kulturu. Tuka sam u toku. Ostali projekti kažu da su mnogo po jaći i oni se sprovode u opštinu, mada i od kulturnite projekti zakači nekoj većnik ili funkcioner. Ima par koleđe uzoše dobre pare (teka li je kaži), a direktorat ni luk jel ni luk mirisal i on nametnu nekoliko stotina eurića, samo ne znam za predsednika UO Dom kulture, kvo stanu natezaše se idoše na večeru s veterinara člana u UO za kulturu,a na nas glumcite dadoše po 4.000 ( ne ispadajte v prebrzana radost) dinara, za probe i igranje za jednu predstavu, koja beše skarabudžena da bi se uzele pare, a nije se malko poobrukamozatova što đu skarabudžimo zbog evropsći rokove, jer ne razbramo da je cilj da se opere parata, a ne predstavata.

 A ti pa Nadeždo si potpuno prava. Njegovite kadrove su glavni i mašina za odžavanje na vlast, a i oni razvivaju kulturu, sport, komunalac... Pa i tija što su sposobni (recimo domsćijat diša, on se rastrese ka nije pitamo nešto što je opasno. Inače drugar mi je, dlgo ga poznavam i tvrdim da je sposoban) oni od njega ne smeju da rabote ko što znaju. Doduše nema đi mnogo. Predi malko pogleda temete za kulturu, pisano koj znaje ka i one polovin za KIC-at, dali je političći, pa se sa izvinjavam što pišem tuka za kulturu, ama tamo neče da ima mnogo komentari. Inače sviti komentari su maltene na mestu. Za preletači, presretači, ko da smo avijacija. Ja ka vidim savetnici anonimusi u sve grane i delatnosti, evo jutre idem pri brata Nešu da ga pitam za mesto savetnika za bezbednost, ili da rabotim s dečju scenu. Sa tova pišem i mislim stvarno da napravim, a vi če čujete rezultatat. Ja oču, ama oni neče. Za savetnikato ga je majtapim, mada sam kvalifikovan (imam kurs za policajca), ovam za rad s deca imam iskustvo. Godinu i polovina menja u jedno selo daskalicu odavna,na pozorišne daske imam iskustvo nekvo, pa če vidimo. Izvinjavajte, ja sam penzioner, zaludan, još sa ka smanje penzijete, 10% če budem po zaludan, što vi udavi tolkova. Nema više da pišem.

čakec
taze član
taze član

Broj poruka : 16
Points : 18
Datum upisa : 10.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od skeleton taj 15th Juli 2014, 3:02 pm

More piši i poveče, ti koka dosta rabote znaješ  What a Face
avatar
skeleton
Moderator
Moderator

Broj poruka : 482
Points : 572
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od otpor taj 16th Juli 2014, 2:09 pm

Sprema se golema pljacka s nadujeni troskovi na turnirat i s nagradete. Dvojac bez kormilara planira da se dobre omrsi.
avatar
otpor
član
član

Broj poruka : 197
Points : 216
Datum upisa : 20.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Gost taj 16th Juli 2014, 4:39 pm

Džabe ni jedemo g...a po forumat i na druga mesta oni si rabote kvo si sakaju. Ovo je grad na poltroni i luzeri, svi sve znaju ama da si  dupe ne razgole.
Čakec ti si upravu 100%,samo kuka i ti malko jaduješ za "čekmedžeto"?
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od čakec taj 16th Juli 2014, 8:39 pm

Jadujem ka vidim kve se pare uzimaju za golemo  NIŠTA, jadujem ka u Domat zaposliše sve čoveci, koji nesu ulezli u Domat, a kamo li doprineli za kulturu. Eve kaži sem Delču, koj je igral u predstavu. Žulija ne račune, jer ja iimenjakat molimo Slobodana Aleksića da ga uzne u predstavu, zato što ni srete i reče deka trebe da ga prime, pa te da se vidi na scenutu. Odigra nekolko ulođe i gotovo. Šteta je zatva što on može da igraje, ama stanu diša i za kvo čemu. Kaži nekoga drugoga, ili iz njegovu porodicu da je prošl. I Vasko Aleksov je sviril, ama on je tamo zatova što nema deka, a ekonomista. Nije po dva i i više meseca probujemo dn izdn (pred kraj i nedeljom) za nekoj bedni honorar, a domciote si uzimaju po 20-30% ko nagradu za predstavutu, a i ne znaju kvo se sprema. Čak nekoji i ne gledaju. Inače za honorarite se ratrzamo po polovin godinu i oni posle otidu, ka otidemo na turneje za troškove, a nije smo dužni da igrajemo sve dok domat ugovara. Eve "Nišanat" igrajemo preko 30 puti. Ja ka sm radil uzimal sam od godišnji odmor,ko sa što uzimaju tija što rabote drugde, a domcite jednuš idoše u Surdulicu i njim ispod žito dadoše po dnevnicu, a nije nesmo radnici i ne može da dobijemo. Pa ja čat pat igrajem u Pirotskoto pozorište, nesm njihov radik, pa ka pojdemo negde ide i za mene dnevnica.Čak jednuš igramo u Caribrod i tgaj mi dadoše pola dnevnicu. E zatova ne mogu da ćutim. Snoška beše predstava na Crcu, i svaka mu čast za trudat i gledljiva predstava, a ministarkata na kulturu održa govor i ni reče kiko može i bez pare da se napravi. Da moše, ama za radno mesto u Domat, tova ispušti da kaže. Neču sa da govorim da je skroz bez pare. Opštinata neje dala, to sigurno, ama Nacionalnijat savet i oni su pravili predstavu i išli na takmičenje ko pozorište iz Gornu Orjahovicu iz Bugarsku. Ja ga pitam snoška u šalu, ka če nije sa gostujemo u Gornju Orjahovicu, pošto oni doodiše sga. Teka da jadujem, ne za čekmedžeto nego za postupakat i odnosat prema pojedinci. Samo problemat je što svaka vlast je tekvaja, mada mi nekoj odgovori da od 2001. eve jedn rukovodi, dali u obliku Neše, Vladice, Vese... Iskreno da ti kaže, pozorišteto imaše najbolji tretman (ne honorari tgaj nemaše) za Nikolino i vreme Gerova. Koj mrzi SPS, mrzi, ama teka beše. Pa i Velin ka beše izvršni imaomo poštovanje, pa ni ukaza čest jer beomo treći ili druđi na SAVEZNU SMOTRUu SRJ. EVE DVE GODINE ZARED IDEMO NA REPUBLIČKU MEĐU 8 POZORIŠTA IZ CELU SRBIJU. Da neje Vojvodina, bili bi medž tri. E vlasta se s tova vali predi strani gosti, ko imamo tekova pozorište, 126 godine, ala bala... i tgaj ni ministarkata zamaže. Samo mene i ostali koleđe, nadam se, čoveci če pamte jedni ko dobri jedni ko loši glumci, edni poveče edni pomalko. E sa če počnju da pamte i političarite, jer ni udariše oštru konkurenciju na planu komedija i tragedija. Če padnemo u zaborav, ili mora po žestoko da rabotimo. Oni ni be može smatraju za konkurenciju, zatova se odnose teka. Sve je moguće.

čakec
taze član
taze član

Broj poruka : 16
Points : 18
Datum upisa : 10.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od abrakadabra taj 16th Juli 2014, 11:33 pm

Nekoj bese rek'l: ko poce da se druzim sas coveci sve povece uvazavam zivotinjete. I prav je. Ce dojde vreme da molimo da ni se vrne SPS, kolko god da ga nekoji ne obicaju.

Cakec, sto bi ti rek'l, delimicno si u pravu. Gledam na RTVC radnici ko ne primaju nekolko d'na platu i ne mogu da se presmejem na "kolektiv" i "sindikat". Pa nikoj od tija koji sa "nemaju za leb" ne se pobuni ka zbiraose coveci od ulicu, udaraose dji po dupe i nji dumaose: od den'ska rabotis u domat. Svi se prave/pravimo na udreni ka dovode svakakav narod po nasete firme i posle ni krivo ka nema ni za nas ni za nji. Ka su "radnici" upumpavani u domat nes'm primetil da se nekoj pobuni. A sa ni krivo. Zatova cakec tebi zamiram. "Mozda" je trebalo da kazes nesto ka pojedinci rabote malko tuka, malko u B'lgariju, pa se vrnu ponovo tuka, a radnoto mesto si dji ceka. Cas trebe novinar, cas ne trebe, pa posle ponovo trebe. Isto i za glumcite: nema za vas jer mora da ima za novoprimenite, oni "doprinose i stvaraju novu vrednost".

I nadezda je delimicno u pravu. Acika je dobil sve jos ka se je rodil, nema tova mnogo sas DS, DS je samo posledica. Da je ziva i zdrava granicata kao nepresusni izvor energije, a ovo ostalo je sve sporedno. Posto je cakec SPS-ovac, sigurno znaje da su Ackovite bili istaknuti clanovi SPS-a na vremeto, ko sto ce sas vreme da postanu istaknuti clanovi SNS-a, ili neke nove snage na politickoj sceni.

Cakec si je od kraj u SPS i zato mu skidam kapu!

abrakadabra
taze član
taze član

Broj poruka : 46
Points : 46
Datum upisa : 09.03.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od freecaribrod taj 18th Juli 2014, 9:54 pm

Kako nam je uvazeni ekonomista Zoran Petrov objasnio,
JP Sportsko-turisticki centar Dimitrovgrad otvorilo je kafic koji ce poslovati na ekonomskim osnovama.
Ne znam ko je tvorac ove genijalne ideje,Artur ili Zoran,ali je ovo JP na putu da za koju godinu ima vise zaposlenih nego lokalna samouprava.
Do kada gradjani moraju da trpe ovakvo ponasanje i bahato trosenje budzetskih sredstava?
Kako su zaposleni radnici u pomenutom kaficu,kad je na snazi zabrana zaposljavanja u javnom sektoru?
Ko je odobrio sredstava za uredjenje kafica?
Hoce li ekonomista Zoran Petrov ocenjivati ekonomsku uspesnost ovog poslovnog poduhvata?
Kad su sigurni u ekonomsku opravdanost otvaranja kafica,zasto Zoran ili Artur nisu privatno zakupili predmetni prostor/ a bio je na javnom konkursu ponudjen/ i oprobali se privatno  u ugostiteljskom biznisu?
Naravno,lakse im je  sa tudjim parama.
Zasto se niko od uglednih ugostitelja u Dimitrovgradu
nije usudio da zakupi dati prostor i otvori kafic?
Zar nismo svedoci vremena u kome javna preduzeca
predstavljaju najveci balast celom drustvu , pa smo
izmislili novu neprofitabilnu omcu oko vrata celom gradu???

freecaribrod
član
član

Broj poruka : 67
Points : 69
Datum upisa : 05.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Botev taj 18th Juli 2014, 10:40 pm

Bandu u krugu Zorav Petrov-Čapa-Dragica-Ljuba Šuiptar i ostalu nepismenu bulumentu treba što pre razbucati da ne siromaše Caribrod. Tekv lopovluk ovija grad neje videl za prethone 50 godine.
avatar
Botev
član
član

Broj poruka : 120
Points : 152
Datum upisa : 13.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Gost taj 19th Juli 2014, 7:32 am

To je Čortu Čapa dal velikodušno da
 se s Artura duju po parkat ko ćurani,dok on s Kokoškuru i kompaniju si vrši rabotu?
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od freecaribrod taj 19th Juli 2014, 11:49 am

nadežda ::To je Čortu Čapa dal velikodušno da
 se s Artura duju po parkat ko ćurani,dok on s Kokoškuru i kompaniju si vrši rabotu?
To je sustina.
Banalna.ali je tako.
Medjutim,mislim da su se potpuno izgubili i ne znaju sta rade.
Bolje receno,misle da mogu da rade sto god im padne na um.
Nadam se da ce im republicke inspekcije brzo saopstiti koliko
puta su prekrsili zakon otvarajuci predmetni kafic.

freecaribrod
član
član

Broj poruka : 67
Points : 69
Datum upisa : 05.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od skeleton taj 19th Juli 2014, 11:59 am

Otvaranje ovog kafića je skandalozno rasvrljuvanje s čužde pare i pokazuvanje na bahatost. I Čapa i Zoran su totalno pogubili kompas, od ponedelnik nji doode inspekcije za sve, nadam se da če u "hladovini centralnog zatvora" imaju vreme da razmišljaju o svemu.
avatar
skeleton
Moderator
Moderator

Broj poruka : 482
Points : 572
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Gost taj 19th Juli 2014, 4:32 pm

Freecaribrod: U pravu si, ali ti veruješ u Deda Mraza,
stra me je da ponovo nebudu "nenadeležni" .
Da se ne ponovi kao i do sada na sve prijave su nenadležni, jer dolaze iz Pirota Čapinog koalicionog partnera Vladana Vasića.
Daj bože da se nešta promeni!
avatar
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od čakec taj 19th Juli 2014, 5:34 pm

Ja ne vido ni jednoga da piše nešto pozitino, znači stanje je sr... Dvojac bez kormilara šiška i nikoga ne pituje, nitii se od nekoga plaši. Većinu napraiše s savietnici, savetničće (mužje i žene na odbornici - e tova ga pa nema nigde) i druge poltronske osobe. Abra kaže što se nesmo bunili  ka đi pribiraše u domat. Pa nikoj neje znal. Ajde najdi jedn konkurs i za domat i za radioto. Savrnem u domat, vidim nov sedi, kažu od denska tuka radi. Sa njim predlagam polovin salonat da pregrade za kancelarije, a ovija del da dadu na radioto, jer po propisi i standardi EU i B92 imaju manju kubaturu prostora po novinara. Vanta i Miša imaju mnogo rabotu i su naplnili gore s televizori koji popravljaju privatno. Nema veze što imaju malko program. Možda zaradi kubaturutu po novinara. A što bi se ja bunil za njinu platu, ka Vanta u nadzorni odbor glasa za smanjenje, a posle potpisuje s radnicite za tužbu.
Te če kažem i za tova koj nekoj malko radi tuka malko ne radi pa ka dojde iz Bugarsku, pa radi... Otido pri kmetatoga, mojega brata i mu izneso ideju i plan ko da radim s deca u teatarat, a on kaže ama te Crca, on bez rabotu ti u penziju, a ja kažem dajte tgaj na nakojega glumca ili glumicu, koj/a neje zapošljen/a, pa ka se izrede svite da se zaposle u radioto i televizijutu po jednuš, tgaj neka ide druđi krug. On me ohrabti i reče, ma neka poteče inicijativa iz pozorišteto. A ministarkata veče reče da če ga zaposle, pa ja če podnesem zahtev na Veće, jer koštam četvorostruko manje, ali možda vredim i četvorostruko manje od njega. Čujem vali se ko je  napunil salutu, a nije nemožemo. Domcite ne davaju da je ulaz slobodan. I on pošto če pročita tova če ima oči da sedi s nas. On ustvari ima oči, jer si s nas orati ko da ni nije uzel 500 leva. Stvarno si živuje s njega, ama ga malko prekara. Izvinjavam se freecariborodu, mislim da je tvoja omaška, sigurno znaješ kvo je ekonomista, nemoj da vređaš ili profesiju ili čoveka. Inače Abra nesm zagrižen SPS, ama jednuš se učlani i nesm služil preletačku avijaciju ne mogu da preletim, a ka vidim po sposobnog čoveka za predsednika iz drugu partiju, na lokal uvek glasam za osobu, na republičći može i da ne izleznem.
Na lokal do sa izlazi. E sa ne znam na tam če ima li kvalitetni. Može ga i tuka zaj...

čakec
taze član
taze član

Broj poruka : 16
Points : 18
Datum upisa : 10.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od otpor taj 22nd Juli 2014, 11:46 am

Sprema se golema pljacka. "Vozdat" saka da dade 10 miliona na tija sto ce kao gasifikuju Caribrod iako je Blgarija obustavila svi radovi na Juzen potok. Naravno posle ce dele parete.
avatar
otpor
član
član

Broj poruka : 197
Points : 216
Datum upisa : 20.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od pera taj 22nd Juli 2014, 6:58 pm

Za tova li je skupština u četvrtak zakazana!!!???

pera
taze član
taze član

Broj poruka : 46
Points : 46
Datum upisa : 20.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Botev taj 23rd Juli 2014, 12:33 am

Ma jok, zakazana je da presednica skupštine promoviše new style.  Razz  Razz  Razz
avatar
Botev
član
član

Broj poruka : 120
Points : 152
Datum upisa : 13.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od pera taj 23rd Juli 2014, 2:43 pm

Hahahaaa, če ima li na caribrodsku. Tija rialiti šou se ne propušta. Razbra deka če ima tačka da smene Antov Slavču Ćecka, uz upravni odbor Doma kulture, jer neje sakal da glasa po njihovu savest, tj. ko oni oče.

pera
taze član
taze član

Broj poruka : 46
Points : 46
Datum upisa : 20.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od skeleton taj 23rd Juli 2014, 6:47 pm

Cel grad psuje ovuja lopovsku vlast. Lose nji se pise izgleda
avatar
skeleton
Moderator
Moderator

Broj poruka : 482
Points : 572
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Lord taj 24th Juli 2014, 1:55 pm

skeleton ::Cel grad psuje ovuja lopovsku vlast. Lose nji se pise izgleda


   Чапкъна много лапа,
кокошката кълве,
гражданин,сърдито,
на форума реве.
"Кучетата лаят-
керванът си върви."
Ха погоди гражданино -
кой си тука ти?

Lord
taze član
taze član

Broj poruka : 30
Points : 50
Datum upisa : 25.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Botev taj 25th Juli 2014, 1:23 pm

Skupština da bi se iskaral Slavča Antov iz upravni odbor na dom kulture pošto neče da liže dupe Čapi a ubacuvanje na nekikvu vaspitačicu koja i ne znaje deka je dom kulture! Neverovatno!
avatar
Botev
član
član

Broj poruka : 120
Points : 152
Datum upisa : 13.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od freecaribrod taj 25th Juli 2014, 6:14 pm

Lideri koalicije koja upravlja Caribrodom i  odbornici
nastavljajau da zaposljavaju zene,prijatelje i ostalu mnogobrojnu rodbinu,iako je na snazi zabrana zaposljavanja u Javnom sektoru.
Na redu su  Sportski savez,kafic JP sportsko-turistickog centra itd.
 Vlada RS na sednici održanoj 20. decembra 2013. godine,
donela  je  Uredbu  o  postupku  za  pribavljanje  saglasnosti  za  novo  zapošljavanje  i  dodatno  radno
angažovanje kod korisnika javnih sredstava (u daljem tekstu: Uredba).
Uredba je objavljena u „Sl. glasniku RS“, br. 113/13 i stupila je na snagu 21.12.2013. godine, od
kada je i u primeni.
 
1.  Na koga se Uredba primenjuje?
 
Na korisnike javnih sredstava u smislu Zakona: „direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava,
korisnici sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje i javna preduzeća osnovana od strane
Republike Srbije, odnosno lokalne vlasti, pravna lica osnovana od strane tih javnih preduzeća, pravna
lica nad kojima Republika Srbija, odnosno lokalna vlast ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više od
50% kapitala ili više od 50% glasova u upravnom odboru, druga pravna lica u kojima javna sredstva
čine  više  od  50%  ukupnih  prihoda  ostvarenih  u  prethodnoj  poslovnoj  godini
,  kao  i  javne  agencije  i
organizacije na koje se primenjuju propisi o javnim agencijama.“

12. Kakve su sankcije, ako javni korisnici ne postupe po Urebi?
 

Zakonom  je  predviĎena  novčana  kazna  za  prekršaj  korisnika  javnih  sredstava,  ako  ne  poštuje
odredbe  koje  se  odnose  na  zabranu  novog  zapošljavanja  (odnosno  ne  poštuju  proceduru  propisanu
Uredbom) i to u iznosu od 500.000 do 2.000.000 dinara, dok za isti prekršaj kazna za odgovorno lice
korisnika javnih sredstava iznosi od 30.000 do 2.000.000 dinara.
Pored  toga,  u  slučaju  kada  direktni,  odnosno  indirektni  korisnici  budžetskih  sredstava  i  korisnici
sredstava  organizacija  za  obavezno  socijalno  osiguranje,  krše  zabranu  novog  zapošljavanja  (u  smislu
člana 27e st. 34,35, 36. i 37. Zakona) ministar finansija rešenjem:
1)  privremeno  obustavlja  izvršenje  aproprijacija  namenjenih  za  isplatu  plata,  odnosno  primanja
zaposlenim,  izabranim,  postavljenim  i  angažovanim  licima  kod  korisnika  budžetskih  sredstava  i
korisnika sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje;
2)  privremeno  obustavlja  prenos  transfernih  sredstava  iz  bužeta  Republike  Srbije,  odnosno
pripadajućeg dela poreza na zarade i poreza na dobit pravnih lica jedinici lokalne vlasti.

freecaribrod
član
član

Broj poruka : 67
Points : 69
Datum upisa : 05.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od diskutant taj 25th Juli 2014, 7:36 pm

Prema ovoj uredbi, Čapa i Petrov bi trebali da pljunu bar po 6 milona zbog zapošljavanja ljubavnica, poslušnika, raznoraznih savetnika, rodbine itd.
avatar
diskutant
Moderator
Moderator

Broj poruka : 459
Points : 567
Datum upisa : 09.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Botev taj 25th Juli 2014, 11:36 pm

I malko da se podsetimo ko je KIC Caribrod trosil pare za sirenje bugarske kulture u Caribrod.
Godina 1998     1DM = 6 dinara po drzavni kurs
                         1DM = 30 dinara po crni kurs
Bugarska je dala parete u DM

avatar
Botev
član
član

Broj poruka : 120
Points : 152
Datum upisa : 13.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rasulo je počelo

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 9 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu